Ótemplom
Dícsértessék a Jézus Krisztus!

Sarlós Boldogasszony Főplébánia

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
Gondolat


 

 Sarlós Boldogasszony

Könyörögj

Érettünk!

 
Egyházközségünkben történt...
 
Templomunk és környéke
 
Lelkipásztoraink
 
Közösségi Élet
 
Szentmisék rendje
 
Hirdetések
 
Kiskunfélegyháza
 
Katolikus Hírmondó

2011. január

2011. február

2011. március

2011. április

2011. május

2011. június

 
Gondolatok a Család Évében
 
Vedd és olvasd!

Napi evangélium

 
Imádság

Egyházközségünkért

 

Uram, Jézus neked ajánlom egyházközségünket! Ajándékozz meg mindannyiunkat azzal a tiszta szívvel, amellyel látni szeretnél bennünket! Engedd, hogy mindannyian ugyanazon cél felé törekedjünk, és együtt haladjunk a hozzád vezető úton: örömöt, bánatot megosztva - példaképül szolgáljunk egymásnak és egymást mindig „csak” a jóra buzdítsuk! Engedd, hogy őszinte szeretetben éljenek és a Te szolgálatodnak szenteljék magukat! Ámen

 

 

 

 

 
 
A veszekedés szabályai

Nincs olyan család, ahol ne fordulna elő egy-egy jó nagy veszekedés. Mivel emberek vagyunk, esendők, gyengék és vannak pillanatok, amikor tényleg elpattan az utolsó húr is. Ilyenkor persze a legkönnyebb a másikat hibáztatni, minden gyengeségét a fejéhez vágni, és elfutni saját magunk elől. Ám ha mégis megpróbálunk uralkodni magunkon és a kialakult káoszon, előbb-utóbb elvonul a vihar.

Az itt olvasható „szabályokat” házaspárok osztották meg egymással a saját tapasztalataik alapján azzal kapcsolatban, hogy hogyan „kell” veszekedni. Egyik-másik szabályról azonban egyesek azt mondták, hogy azt szinte lehetetlen betartani. Az itt olvasható sorok provokatívak is egyben, ám mindenképp érdemes őket átgondolni.

 

A veszekedés szabályai

 

  1. Amikor „kezdődik”, tegyetek egy bátor, nehéz és váratlan lépést: egy pillanatra érintsétek meg / fogjátok meg egymás kezét. Ha lehetséges, ne is eresszétek el még egy darabig. Közben nézzetek olyan gyakran egymás szemébe, amilyen gyakran az csak lehetséges.

 

  1. Egy kis önuralom elégséges, hogy megtanuljátok időzíteni a veszekedést. Egy-két példa: nem az utcán, hanem otthon… Nem mások jelenlétében, hanem egymás közt. Nem a gyermek(ek) előtt, hanem négyszemközt. Nem a vasárnapi mise előtt vagy közvetlenül utána, hanem mondjuk kedd délután négy és öt között. Nem az ebéd alatt, hanem … stb.

 

  1. Egyszerre csak egy beszéljen, a másik szeretettel figyeljen, hogy megérthesse társa álláspontját, érveit.

 

  1. Ha társad beszél, még ha ellenérzést is vált ki belőled, uralkodjál magadon: hallgasd végig, ne szakítsd félbe.

 

  1. Ne a társad rossz oldalaival dobálózz („Te már csak ilyen vagy!” – ezt nevezzük „TE” üzenetnek), hanem saját nevedben, a saját érzéseidről beszélj („Nekem fáj, hogy mindennap ilyen későn jössz haza” – ezt nevezzük „ÉN” üzenetnek).

 

  1. Az éretlen, veszélyesen veszekedők mindig a társaik negatív oldalát ostorozzák, s onnan el nem tágítanak. Az érett módon vitázó-veszekedő mindent nem a saját, hanem a kapcsolat szemüvegén keresztül lát. (A kérdés nem ez: „Vajon megértenek-e most engem? Keresztül tudom-e vinni azt az igazat, amelyről szentül meg vagyok győződve?”, hanem inkább ez: „Mit jelent mindez kapcsolatunk szempontjából?”).

 

  1. Ha lehetséges 24, legfeljebb 168 órán belüli dolgokról veszekedjetek. A múltból visszamaradt, régi sebeket egyedül a Szentlélek tudja meggyógyítani. A régi sebek feletti állandó veszekedés egy párkapcsolat lassan ácsolt koporsója.

 

  1. A krisztushívők tudják, hogy „nélkülem (Jézus nélkül) semmire sem mehettek”. Csak az együtt imádkozó párok szeretettel teli és lelkileg is állandóan ápolt kapcsolata lehet biztonságos medre gyakori, ámde szükségszerű veszekedéseknek. Az Isten nélkül veszekedő barátságok, házasságok nagy része válással végződik. Ha nem az Igazság győz, akkor mindenkinek az igaza győz, s így a lelki egység már nem fenntartható.

 

  1. Imádkozzatok gyakran külön egymásért és együtt magatokért, hogy a Szentlélek megtanítson a személyes konfliktusokon túljutni. 

Olvassátok el még gyakran az Ef 4, 1-32-t.

 
..:.. ..: 250 :.. ..:..
 
Felszentelése

Templomunkat

1761. július 12-én szentelte fel

Gróf Eszterházi Károly Váci püspök

Sarlós Boldogasszony tiszteletére.

 
Látogatók

 látotagó olvassa a lapot.

 
Elérhetőségünk

6100 Kiskunfélegyháza

Béke tér 1.

Telefon és fax: 76/462-642

 
Toronyóra
 
Szeretettel köszöntjük!

 

 
Legyen ez a kezdőlapom!

Legyen ez a kezdőlapom!

 
Naptár
2017. Október
HKSCPSV
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
<<   >>
 
Üzenj!
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
Linkek

 

 

 

 
Sekrestye
 
Felelős szerkesztők

Barna-Pap Rozi

Kiss Zoltán

 
Isten áldja!

Kiskunfélegyháza

 

ÚJRA NYITVA! ~FBLOG~ ÁLLATKÍSÉRLETEKTÕL MENTES A SMINKED? ~HAMAROSAN KREDIT NYEREMÉNY! TERMÉKTESZTEK!~FBLOG~ÚJRA NYITVA!    *****    Astropapa-iskolája mindenkit szeretettel vár és INGYENES TANÁCSOT AD minden kedves érdeklõdõnek!    *****    Supernatural - ODaát - 13. ÉVad - Extrák - Infók - ÉRdekességek - ODaát - Supernatural - 13.ÉVad - Supernatural - ODaát    *****    A csillagjövõ oldalon,nem csak alacsonyak az árak, hanem a tanácsadás, teljesen ingyenes. Szeretettel várlak minden nap    *****    Új design! Az egyetlen magyar Olicity és a legaktívabb Zöld Íjász rajongói oldala! 6. évad & Arrowverse hírek!    *****    No.1 Christina Aguilera Fan Site - Minden ami X-Tina, minden héten újdonságok! Katt!    *****    TelenovelasWeb - Hírek, képek, videók, saját véleménnyel tarkított bejegyzések telenovellákról és a színészekrõl! Gyere!    *****    Hamarosan olvashatók lesznek az oldalamon az Asztro-tükör asztrológiai írásai, cikkei.    *****    Gesztenye, gesztenye, gesztenye... és egy álmos sün! Gyertek az októberi rétre Mályvával és Pipitérrel! Irány a Mesetár!    *****    Születési,baba,hold horoszkóp,elõrejelzés,párkapcsolati elemzés,fogamzási képlet! Ingyenes tanácsadás!Várlak!Kattints!    *****    Ha te is a letisztult stílus híve vagy, nézz be hozzám! Smink, ruha, kritika //Style and Stuff// Style and Stuff//    *****    MINDEN HÓNAPBAN INGYENES G-PORTÁL SABLON! TELJESEN ÁTSZERKESZTHETÕ A LEGÚJABB KÓDOKKAL! Ne maradj le egyik hónapban sem!    *****    Rendeld meg az asztrológiai csomagok egyikét és teljesen ingyen megbeszélheted velem a kérdéseidet telefonon, skypeon!!!    *****    Nézz filmet messengeren! Ha szereted a filmeket klikk ide! Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film! Film!Film!    *****    Nézz filmet messengeren! Ha szereted a filmeket klikk ide! Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!    *****    A CSILLAGJÖVÕ OLDALON RENDKÍVÜLI AKCIÓK,LEHETÕSÉGEK.A MEGRENDELÉSEK UTÁN TELJESEN INGYENES KONZULTÁCIÓ,TANÁCSADÁS.VÁRLAK    *****    Õszi manókalandok a réten! Búcsúztassátok el ti is útra kelõ madarainkat Mályvával és Pipitérrel! Gyertek a Mesetárba!    *****    | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale |    *****    Bûbájos boszorkák - Charmed - Extrák - Érdekességek - Cikkek - Interjúk - Bûbájos boszorkák - Charmed - Charmed -Játékok    *****    Infrashape Horizontal fittness stúdió Debrecen