Ótemplom
Dícsértessék a Jézus Krisztus!

Sarlós Boldogasszony Főplébánia

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
Gondolat


 

 Sarlós Boldogasszony

Könyörögj

Érettünk!

 
Egyházközségünkben történt...
 
Templomunk és környéke
 
Lelkipásztoraink
 
Közösségi Élet
 
Szentmisék rendje
 
Hirdetések
 
Kiskunfélegyháza
 
Katolikus Hírmondó

2011. január

2011. február

2011. március

2011. április

2011. május

2011. június

 
Gondolatok a Család Évében
 
Vedd és olvasd!

Napi evangélium

 
Imádság

Egyházközségünkért

 

Uram, Jézus neked ajánlom egyházközségünket! Ajándékozz meg mindannyiunkat azzal a tiszta szívvel, amellyel látni szeretnél bennünket! Engedd, hogy mindannyian ugyanazon cél felé törekedjünk, és együtt haladjunk a hozzád vezető úton: örömöt, bánatot megosztva - példaképül szolgáljunk egymásnak és egymást mindig „csak” a jóra buzdítsuk! Engedd, hogy őszinte szeretetben éljenek és a Te szolgálatodnak szenteljék magukat! Ámen

 

 

 

 

 
 
A Fény Gyermekei Ifj. Csoport

A Fény Gyermekei Ifjúsági Közösség Bemutatkozása

 

Minden hívőnek tanúságot kell tennie a világ előtt Jézusnak, a mi Urunknak feltámadásáról és életéről, és az Isten jelévé kell válnia.

II. János Pál pápa

 

A Fény Gyermekei - Ótemplomi Ifjúsági Közösség 2006 februárjában alakult újjá, miután az csoportvezető és irányító akkori káplán atya sajnálatos körülmények között elhagyta hívatását. Ez az eset az egész egyházközséget megrendítette, az Ifjúsági Csoportot pedig lényegében megszüntette. Az akkori fiatalokat rövid időn belül Dr. Tóth Tamás atya hívta vissza és kezdte el a közösség újraformálását, újraindítását. A csoport rövidesen magára talált és elkezdte a munkát szombat esténként, Tóth Tamás káplán atya és Geszler Péter diakónus vezetése alatt. Tamás atya elhelyezése után, - az akkor már lelkipásztorként szolgáló - Péter atya vette át a közösség irányítását. Három köztünk töltött év után Érsek atya Kalocsára helyezte el, így őt Seffer Attila újmisés atya követte, és ő állt a közösségünk élére. Jelenleg vele és Szécsényi Attila atyával töltjük mindennapjainkat.

A többnyire középiskolásból és egyetemistából álló csoportunk 20-25 aktív taggal működik, de vannak olyan barátaink is, akik nem rendszeresen látogatják alkalmainkat, de bármikor számíthatunk rájuk.

Csoportunk szombat esténként találkozik. Az alkalmak alapjait képezik a közös éneklések, imádságok, filmvetítések, és egy-egy minket érintő téma megvitatása is.

Igyekszünk hasznos támasza lenni az Egyházközségnek is. Alkalmanként részt vállalunk a templomdíszítésben és takarításban, a kerti munkában és egyéb – a plébánia körüli – tevékenységekben. Emellett aktív munkával járulnak hozzá egyházközségünk havonta megjelenő újságának, a Katolikus Hírmondónak szerkesztéséhez és írásához is.

A közösség meghatározó feladatai közé tartozik, hogy évente kétszer, - húsvétkor és karácsonykor – bemutassuk Jézus életének e két legfontosabb történetét, dramatikus formában.  Ebben az esztendőben már az 5. Passió előadásra került sor, melyet már nem csak az Egyházközségben, hanem Kiskunfélegyházán és Bács-Kiskun megyében is nagy várakozás ölelt körül. A jelmezekkel, zenés, énekes betétekkel, élő zenével, komoly színi előadással azt hiszem maradandó élményt tudtunk szerezni eddig, nem csak Krisztusban hívő embereknek.

Az elmúlt esztendőben és idén már a Béke-téren, az Ótemplom előtt mutattuk be a darabot, melynek sajátos varázsa több száz érdeklődőt vonzott. Mi magunk több mint 50-en dolgoztunk az előadáson, bevonva a város más közösségeinek tagjait is.

Emellett fontos és a csoportunkat meghatározó feladatnak tekintjük a zenei szolgálatot. Péter atya segítségével közösségünk valamennyi tagja megtanult gitározni, így ezzel próbáljuk meg továbbadni Krisztus örömhírét. Kéthetente vasárnap, énekes-gitáros ifjúsági szentmisével dicsérjük a mi Urunkat. Havonta, a város ifjúságát egybegyűjtve ifjúsági szentmisét tartunk a Kalmár-kápolnában, ahol kéthavonta mi végezzük a zenei szolgálatot.

A liturgikus évhez kapcsolódva is igyekszünk léleképítő rendezvényeket szervezni. Adventben, szombat esténként gyertyagyújtást tartunk, melyet közösségünk tagjai vezetnek. Ha alkalmunk nyílik, akkor virrasztást és imaórát is szervezünk és énekünkkel színesítjük a városi adventi gyertyagyújtásokat is. Kezdeményezésünkre vált hagyománnyá a városi keresztút, mely Kiskunfélegyháza két templomát köti össze és szimbolikusan egyházközségeinket is. Minden esztendőben, a Virágvasárnap előtti pénteken járjuk végig együtt az önfeláldozó szeretet útját.

Közösségünk fontosnak tartja azt a Krisztusi gondolatot, miszerint Isten országa közöttünk van, ezért nem zárkózik el más közösségektől és csoportoktól.

Minden esztendőben kétszer részt veszünk a Nagymarosi Ifjúsági Találkozón és a Pünkösdi, Pálosszentkúti Lelki napon, ahol minden alkalommal új barátságok köttetnek. Szívesen megyünk Egyházmegyénk más településeire bálozni, eleget téve barátaink meghívásának.

A tavalyi esztendőben komoly részt vállaltunk az Országos Katolikus Karizmatikus Találkozó megszervezésében, és gyakran végzünk zenei szolgálatot karizmatikus testvéreink közösségükben, noha mi nem tartjuk lelkiségünknek a karizmatikus szellemiséget.

A Fény Gyermekei életében az egyik legfontosabb esemény a nyári tábor, melyet - minden esztendőben - valamely hitünkhöz kapcsolódó kerettörténetre építünk fel.  A nyári táboraink igazi lelki feltöltődést nyújtanak mindannyiunknak.

Számos alkalommal tettünk már eleget valamely városi rendezvény meghívásának. Műsorral készültünk már a Városi Könyvtár rendezvényére, a városunkban működő nagycsaládos közösség Mikulás-ünnepségére, a Kiskun Múzeum kiállítás megnyitójára is. Bátran kijelenthetem, hogy városunkban ismerik már közösségünket és szívesen hívnak minket rendezvényeikre.

Ha egy mondatban szeretném összefoglalni, hogy mit is jelent a mi közösségünk és mi a legfontosabb feladatunk, akkor Máté evangéliumának szavai jutnak eszembe:

Ti vagytok a világ világossága. A hegyen épült várost nem lehet elrejteni. S ha világot gyújtanak, nem lehet véka alá rejteni, hanem tartóra teszik, hogy mindenkinek világítson a házban. Ugyanígy a ti világosságotok is világítson az embereknek, hogy jótetteiteket látva dicsőítsék mennyei Atyátokat!” (Mt5,14)

Ezeknek a gondolatoknak megfelelően próbálunk meg mi is világítani és Istennek tetsző módon lenni a Fény Gyermekei. Nem könnyű feladat ez, mert sokszor vannak nekünk is árnyékos napjaink. De az árnyék mindig arról tanúskodik, hogy valahol a közelben Fény sugárzik.

 

 

Barna-Pap Rozi

 
..:.. ..: 250 :.. ..:..
 
Felszentelése

Templomunkat

1761. július 12-én szentelte fel

Gróf Eszterházi Károly Váci püspök

Sarlós Boldogasszony tiszteletére.

 
Látogatók

 látotagó olvassa a lapot.

 
Elérhetőségünk

6100 Kiskunfélegyháza

Béke tér 1.

Telefon és fax: 76/462-642

 
Toronyóra
 
Szeretettel köszöntjük!

 

 
Legyen ez a kezdőlapom!

Legyen ez a kezdőlapom!

 
Naptár
2018. Július
HKSCPSV
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
<<   >>
 
Üzenj!
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
Linkek

 

 

 

 
Sekrestye
 
Felelős szerkesztők

Barna-Pap Rozi

Kiss Zoltán

 
Isten áldja!

Kiskunfélegyháza

 

Sztárok/Bulvár: Tudj meg friss pletykákat, híreket. Katt!    *****    Outsider - Gay - Creative - Rebel - Tolerant - Furry - Brony - Hipster - Gamer - Otherkin - Geek - Autistic    *****    Xtina Hungary - Minden, ami Christina Aguilera!    *****    Légy Te is AVON tanácsadó *** Nyereményjátékok *** Kereseti lehetõség *** Vásárolj kedvezményesen AVON termékeket!    *****    Nyerj ajándékszettet! Töltsd ki a kérdõívet és nyerj! *** Nyerj ajándékszettet! Töltsd ki a kérdõívet és nyerj!    *****    Jófogás Játékvásár - Jófogás Játékvásár - Jófogás Játékvásár - Jófogás Játékvásár     *****    FRPG &#9679; FANTASY SZEREPJÁTÉK &#9679;&#12300;&#914;&#923;SM&#923;IW&#12301; &#9679; FANTASY SZEREPJÁTÉK &#9679; EGY SZIGET + 24 MÁGUS &#9679; FANTASY SZEREPJÁT&Eacut    *****    Itt megtalálhatod a legfrissebb híreket, cikkeket, képeket a Golden Globe- és Oscar-díjas színésznõrõl! Katt!    *****    Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok    *****    Légy Te is AVON tanácsadó *** AVON termékek *** Kereseti lehetõség *** Értékesítõ kollégákat keresek *** sminkek    *****    Esküvõi meghívók! Mindegyik kézzel készült, egyedi. Gyere, nézd meg az oldalamat.    *****    A legfrissebb Anime hírek , mindennap anime ajánló , mondocon képek , és hírek. Csatlakozz közösségünkhöz!    *****    Rendelj bármilyen asztrológiai elemzést,júniusban Te mondod meg,hogy mennyit szeretnél érte fizetni!Várlak az oldalamon!    *****    Egyetemistáknak kiemelt lakások eladóak. www.simonyiingatlan.hu Debrecen eladó kiváló lakások. www.simonyiingatlan.hu    *****    Egyetemistáknak kiemelt lakások eladóak. www.simonyiingatlan.hu Debrecen eladó kiváló lakások. www.simonyiingatlan.hu    *****    NÁLAM NINCSENNEK AKCIÓK, MINDEN ASZTROLÓGIAI ELEMZÉS "BECSÜLET KASSZÁS", A KONZULTÁCIÓ ÉS OKTATÁS INGYENES.    *****    **** Nokedli-lapja****Családi magazin****18-98 éves korosztály mindent megtalál itt, játékoktól a hírekig*****    *****    KÜLÖNLEGES AKCIÓ A CSILLAGJÖVÕ OLDALON JÚNIUSBAN.TE DÖNTHETED EL MENNYIBE KERÜLJÖN A HOROSZKÓP MEGRENDELÉSEID ÁRA!    *****    Minden héten anime/managa hírek , minden nap Anime ajánlók , Mondocon hírek. Itt nem fogsz unatkozni!! :)    *****    KÜLÖNLEGES CSILLAGJÖVÕ AKCIÓ JÚNIUSBAN.TE DÖNTHETED EL MENNYIBE KERÜLJÖN A SZÜLETÉSI HOROSZKÓP! VÁRLAK!RENDELD MEG MOST!